skip to Main Content

Spannend!

Audiovisueel Kunstproject voor het basis en voortgezet onderwijs

Doe allemaal je ogen dicht, ik ga jullie een geluidsfragment laten horen en als je daarbij je ogen dicht doet kun je beter zien….Zo begint Spannend!

Bekijk hier de film

En terwijl je daar zit, gespannen met je ogen dicht (of misschien toch stiekem open) klinkt er een geluid. Eerst zachtjes, rommelend, dan harder. Tot het geluid aanzwelt tot een oorverdovend kabaal.

Wat hebben jullie gezien? “Een waterleiding die knapt, een dak dat instort, een lawine van stenen die naar beneden komt, een vulkaan die uitbarst, enz. ” Alles klopt.

Ieders fantasie maakt andere beelden bij dit geluid. Iedereen ziet zijn eigen ‘spannende’ wereld. Voor spanning is verbeelding nodig. Je roept het zelf op met je eigen fantasie, in je eigen hoofd.

Spannend! is een audiovisueel kunstproject waarbij doorlopend wordt gewerkt met de eigen verbeeldingskracht. Het project is opgebouwd uit verschillende workshops die uiteindelijk leiden tot een performance. Een performance waarbij de leerlingen hun dagelijkse schoolomgeving door middel van spannende foto’s en live geluiden veranderen in een andere wereld.

Uitgangspunt daarbij is om een volwaardig kunstwerk neer te zetten. Volwaardig voor zowel de leerlingen als de kunstenaar.

Scholen/PartnersReacties

Doelgroep: groep 6 t/m 8 van primair onderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

Tijdsduur: ± 15 lesuren, inclusief voorstelling. Lessen worden verspreidt over 3 weken.

Docenten: Petulia van Tiggelen, Leo Knikman; geluidsvormgever.

Kosten: kosten op aanvraag info@wankelproducties.nl

Back To Top