skip to Main Content

10 acteurs in 5 auto’s

Locatie theatergroep Blikschade speelt Blikschade.

Spelers: René Meulenbroek, Ilse Broek, Nina van de Kleij, Anita Menninga, Mariska Hoffland, Lysbeth Schaminee, Koen dan Dubbelden, David de Jager, Tiny Nuiten.

Idee, vormgever: René Meulenhoek

Regie/tekst Petulia van Tiggelen. Teksten zijn ontstaan naar aanleiding van improvisaties.

Je staat te wachten op de voorstelling. Vijf auto´s staan achter elkaar opgesteld, van Vovo, Volkswagen-busje tot Jaguar. Er komt een vrouw op je toegelopen. Ze kijkt wat zorgelijk. Met een beetje spuug haalt ze het laatste restje pindakaas van je wang en trekt je blouse recht: “Knap hoor, dat je jezelf hebt aangekleed vanochtend! Allemaal je tas bij je? Jij je gymspullen? Mooi. Laten we snel gaan, Rob mag vandaag in het midden zitten, hè jongen”. Je stapt in, samen met twee anderen. Jij gaat in het midden, ook al heet je geen Rob en heb je al lang geen gymles meer.

Zo begint Blikschade, een voorstelling gespeeld door tien acteurs in vijf auto’s. Je gaat van auto naar auto en in elke auto word je anders benaderd. Wat is hier aan de hand? Langzaam ontvouwt zich het verhaal. Een verhaal waarin je zelf de hoofdrol speelt…

De voorstelling Blikschade was een festivalhit in de zomer van 2004 op de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem en werd opgevoerd op het Domplein in het centrum van Utrecht.

www.arnhem.nederlandonline.net

Back To Top